Behøver du hjælp til dit næste sengekøb?

Kom velforberedt fra start med vores tjekliste.


Et sengekøb er en investering i en god nattesøvn og dermed i et sundt liv med masser af energi. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal foretage dit næste sengekøb, og hvordan kan du bedst forberede dig? Du kan naturligvis altid få personlig vejledning hos din Auping forhandler. Derudover kan du også få hjælp til dit næste sengekøb med denne tjekliste, så du kommer velforberedt fra start, når du går på jagt efter den ideelle seng til dig.

Hvad synes du godt om ved din nuværende seng,
og hvad synes du mindre godt om?

Hvordan sover du nu? Giver madrassen dig den rigtige støtte, eller er den f.eks. for hård eller blød? Vågner du om natten ved, at du har det for varmt eller koldt? Disse oplysninger er nyttige, når Aupings rådgiver skal hjælpe dig videre.

Hvad synes jeg godt om?

 • 1
 • 2
 • 3

Hvad synes jeg mindre godt om?

 • 1
 • 2
 • 3

Tip!

Hvad er forskellen på en boxmadras og en seng med ramme?

Boxmadras

En boxmadras består af en polstret sengebund med en madras ovenpå. Begge er ofte smukt polstret i en farve og et tekstil efter dit ønske og eventuelt suppleret med en topmadras. En boxmadras har meget blød komfort, da du ud over en komfortabel madras også får en mere eftergivende sengebund. En god boxmadras er opbygget af en spiralnetbund og pocketfjedre, hvilket giver støtte over hele overfladen kombineret med optimal ventilation.

Seng med ramme

En seng med ramme består af en sengeramme med en sengebund efter eget valg, f.eks. en spiralnetbund. På denne sengebund ligger madrassen. Kombinationen af sengebund og madras er afgørende for komforten. En spiralnetbund består af spiraler, der er snoet sammen indbyrdes i en stålramme. De forskellige zoner giver den helt rigtige trykfordeling, og den åbne struktur sikrer optimal ventilation.

Hvilken type madras og sengebund sover du på i øjeblikket – og hvilken størrelse?

Når du skal vælge en ny seng, er det vigtigt at huske på, at madrassen helst skal være 20-30 cm længere, end du selv er. Det sikrer, at der er plads nok til hovedpuden. Derudover er det vigtigt at søge rådgivning om forskellige sengebunde. Hvis din krop skal have den rigtige støtte, er det nemlig vigtigt at få den rigtige kombination af madras, sengebund og hovedpude.

Størrelsen på min nuværende madras er:
cm
cm
Jeg sover i øjeblikket på en:
Min madras indeholder:

Min personlige tjekliste

 • Synes godt om
 • Synes mindre godt om

Tip!

En dobbeltmadras kan også give individuel sovekomfort

To enkeltmadrasser eller en dobbeltmadras?

Det er selvfølgelig hyggeligt at sove sammen på én stor madras. Men den støtte, kroppen har brug for om natten, kan være forskellig fra person til person. Kropslængde, vægt og personlige præferencer har stor betydning for valget af en egnet madras. Alligevel er det muligt at få én stor madras.
Der findes f.eks. dobbeltmadrasser, der har to individuelt tilpassede kerner. Der findes desuden forskellige praktiske løsninger, som eliminerer det ubehagelige mellemrum mellem to enkeltmadrasser, f.eks. en topmadras, en madraskile eller speciallagener.

Hvilken del af din seng trænger
til udskiftning?

Det er ikke altid nødvendigt at købe en komplet ny seng. Måske kan du nøjes med at udskifte enkelte dele, f.eks. madrassen, sengebunden (med/uden elevation), topmadrassen, hovedpuden, dynen eller sengetøjet.

 • Sengebund
 • Hovedpude
 • Madras
 • Dyne
 • Topmadras

Tip!

En elevationsseng er også god om natten

Seng med eller uden elevation?

En elevationsseng har meget høj bekvemmelighed og komfort. Ikke kun når du er vågen, men også når du sover, kan det være en stor fordel med en seng, der kan justeres i forskellige positioner. Hvad er fordelene ved en elevationsseng?

Når du sover:
 • er det nemmere at få luft, hvis du f.eks. er forkølet
 • kan du slappe bedre af i ben og lænd
 • kan du tilpasse sengen efter dine personlige præferencer

Når du er vågen:
 • kan du slappe af med at se tv eller læse i sengen
 • er det komfortabelt at spise morgenmad i sengen
 • er det nemmere at amme om natten
 • får du et hjælpende puf i ryggen, når du skal ud af sengen
 • er sengen nemmere at rede
 • er det nemmere at støvsuge under sengen

Din personlige tjekliste er klar!

Udskriv tjeklisten, og tag den med ind i butikken. Specialisterne i vores Auping butikker hjælper dig gerne med at vælge den perfekte seng til dig, som er sammensat helt efter dine personlige ønsker. Tag dig god tid – det er trods alt ikke hver dag, du køber en ny seng.

Få inspiration og rådgivning

Besøg en Auping forhandler og få den bedste rådgivning, se den nyeste kollektion og afprøv sengene selv. Der er altid en Auping forhandler i nærheden af dig.

Find nærmeste Auping forhandler >


Tips til dit besøg hos Auping Plaza

1. Vi anbefaler, at du altid prøver sengen i butikken først for rigtigt at kunne mærke, hvordan den er at ligge i

Sørg for at have løstsiddende tøj på, så du ligger behageligt, og vælg derefter en pude, der passer til din måde at sove på. Læg dig i din foretrukne sovestilling, og prøv at skifte stilling et par gange. Det gør du nemlig også om natten – gennemsnitligt ca. 35 gange. Derfor er det vigtigt, at det er nemt for dig at vende dig i sengen. Sørg for at være veludhvilet, når du prøver sengen, for hvis du er træt, ligger du godt i alle senge.

2. Søg rådgivning om, hvilken madras der passer til din vægt, kropsbygning og måde at sove på

En god madras har alt, hvad der skal til, for at du kan sove godt og vågne frisk og fyldt med energi. Men hvornår er en madras god? Der findes en række ting, du kan være opmærksom på. Her kan Aupings specialister rådgive dig.

Min personlige tjekliste

Udskriv din tjekliste