Oranje teams Europees Kampioen hockey

schedule2 minutes
Oranje mannen en vrouwen Europees Kampioen hockey

Europees kampioenschap Hockey

Het was een fantastisch weekend voor het Nederlands hockey. Nadat het herenteam zaterdag voor de zesde keer Europees kampioen werd maakte het vrouwenteam zondag de favorietenrol waar met de prolongatie van hun elfde Europese titel.

Sponsor van de rust van kampioenen

De 18e editie van het Europees kampioenschap hockey 2021 werd van 4 t/m 13 juni gespeeld in Amstelveen. Onder toezien van een beperkt aantal uitgelaten toeschouwers en met inachtneming van alle coronamaatregelen, werden maar liefst 40 topwedstrijden gespeeld in het Wagener Stadion. Als ‘Sponsor van de Rust’ draagt Auping al jarenlang bij aan de sportieve ambities van de KNHB en van alle hockeyers in Nederland. Een goede nachtrust kan het verschil maken tussen winnen of verliezen. Want als je alles haalt uit je nacht, dan heb je meer energie voor de dag. Ook voor topsporters geldt dat goed slapen en presteren hand in hand gaan. Hoe mooi dat dan zowel de mannen als de vrouwen het toernooi afsluiten als Europees Kampioen 2021.

Zinderende finales

De Oranje mannen versloegen in een zinderende finale buurland Duitsland. Net als in de halve finale tegen België moest ook nu de beslissing komen via shoot-outs. Oranje moest werkelijk alles uit de kast halen om deze finale nog te winnen. Pas 8 seconden voor tijd scoorde Jip Janssen de gelijkmaker en moesten shoot-outs de beslissing brengen in de finale. Na twee missers van Duitse kant, besliste Thijs van Dam de wedstrijd en won de ploeg voor de zesde keer de Europese titel.

De Oranje vrouwen prolongeerden de Europese titel op zondag. Ook hier was Duitsland de tegenstander. In de finale stond Nederland een fase onder druk maar won uiteindelijk met 2-0. Dansend en uitgelaten vierden de Oranje vrouwen de titel, die ze twee jaar geleden in Antwerpen ook al veroverden.

We kijken trots terug op tien fantastische dagen tophockey in Amstelveen en feliciteren de teams en staff van harte met hun knappe prestaties. Samen met onze relaties hebben we mogen genieten van prachtige wedstrijden. En we willen de KNHB bedanken voor het organiseren van een prachtig toernooi in uitdagende tijden. We zijn trotse partner van de KNHB en fan van de Nederlandse hockeysport.

Auping matrassen

Auping matrassen klaar voor 3 weken actie in Frankrijk

Ook tijdens de 109e editie van de Tour de France reizen onze matrassen, dekbedden en kussens mee met Team DSM. De Tour start vrijdag 1juli in Kopenhagen en finisht op zondag 24 juli op de Champs-Élysées in Parijs.